Sheridan College

The addition of the Davis Applied Engineering Centre to the Brampton campus of Sheridan College provides teaching and training facilities to train the applied trades. The building is nestled into a space between existing residences and existing educational buildings, creating a large courtyard for use by students in the existing residences as well as other faculty buildings. Occasional vehicular and service access to the courtyard requires a separation of vehicles from pedestrians in a space that is designated primarily for pedestrians.

A variety of outdoor spaces are provided for socialization and recreation.

Sustainability is achieved through the provision of permeable paving for both pedestrian and vehicular surfaces, and a bioswale to collect runoff from parking areas.

Retention of existing trees and the provision of additional native plantings settle the building into the landscape.